ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dimecres, 26 d’abril del 2023

1r. DE MAIG: CONSTRUIR PER VÈNCER

 El 1er de maig, dia internacional de la classe treballadora, reivindiquem el valor del treball i el valor de la lluita col·lectiva per tal de millorar la societat des dels seus fonaments. Aquest any, la CGT sortirà al carrer amb el lema “Construir per vèncer”.


Construir perquè des de la CGT exigim el reconeixement de tot tipus de treball, tant el realitzat a les empreses a canvi d’un salari, com el que es desenvolupa sense cap tipus de remuneració, majoritàriament per dones, en les tasques de cures. Ambdós són l’única font de generació de riquesa i de construcció d’una societat millor. Sense aquests treballs, el món s’aturaria.


Construir perquè reivindiquem també el valor de la lluita col·lectiva per generar una societat a mida de les persones i crear alternatives anarcosindicalistes al capitalisme despietat que patim. Els avenços socials s’han aconseguit amb organització i amb mobilitzacions, tant ahir com avui: des de la vaga de la Canadenca a Barcelona el 1919, que va aconseguir la reducció de la jornada laboral a 8 hores en tot el país, fins a les vagues de les treballadores d’Inditex el 2022 i 2023, que han aconseguit apujar el sou un 25%, passant pels avenços en els drets de les dones, fruit de les mobilitzacions del moviment feminista en els darrers anys. Millores que ha estat conseqüència de la lluita col·lectiva de la classe treballadora.


Construir perquè avui en dia, quan els dos sindicats institucionals de l’Estat espanyol pacten amb el Govern espanyol una nova reforma de les pensions que implica perllongar l’edat de jubilació, disminuir la quantitat a percebre, augmentar el temps de cotització i apostar pels fons privats d’inversió i la privatització, des de la CGT reivindiquem un sistema públic de pensions, gestionat amb fons públics, que elimini la bretxa salarial i de gènere entre pensionistes. Per això tenim el deure i l’obligació de treballar i confluir amb altres col·lectius des de la base de l’acció directa i la solidaritat.


Construir perquè no podem consolar-nos amb el creixement de les nostres organitzacions i amb l'èxit de les mobilitzacions i conflictes oberts, sinó que hem de buscar aliances perquè la pobresa, la desigualtat i la precarietat, cada dia més esteses, especialment entre les dones, les joves, la gent gran i les migrants, siguin combatudes i quedin finalment eradicades.


Construir perquè el 2023 hauria de ser l’any en què el sindicalisme de classe i combatiu, començant per sindicats implantats en tot el territori i tots els sectors, com és la CGT, i continuant per aquells sectors organitzats en noves formes de sindicalisme, com el sindicat de manters, sindicat de cuidadores, associacions de treballadores de la llar, les Kellys, sindicats de barri, plataformes pel dret a l’habitatge, sindicat de llogaters i d’altres, fem un primer pas cap a una confluència àmplia disposada a avançar i conquistar drets socials i laborals, disposada a defensar les pensions públiques i els serveis públics com la sanitat i l’educació entre d’altres, contra la pujada galopant de la inflació que deixa salaris empobrits i contra la sinistralitat laboral que tantes vides s’emporta per davant.


Perquè un any després de l’entrada en vigor de la Reforma Laboral del Govern, la situació laboral a l’Estat espanyol continua sent dramàtica per a milers de persones, essent més necessari que mai un front ampli que lluiti per exigir la derogació per complet de la Reforma Laboral.


Només d’aquesta manera la classe treballadora sortirà reforçada davant dels atacs del capitalisme.Només si unim les nostres forces podrem revertir el retrocés dels drets laborals que patim des de fa dècades. Només construint podrem aconseguir una societat més justa, ecològica, solidària i feminista.


Recuperem les lluites unitàries feministes, socials, ecològiques, antimilitaristes i sindicals.PER UN 1r. DE MAIG DE TOTA LA CLASSE TREBALLADORA

 

Manifestació a Barcelona als Jardinets de Gràcia a les 11h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada