ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dimecres, 1 de març del 2023

8 de Març de 2023. Dia Internacional de la Dona Treballadora


Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març d’enguany, com els darrers anys, CGT ha convocat una vaga general. Des de la Secció de CGT a les Entitats Metropolitanes ja s’ha facilitat a RRHH de l’AMB el preavís de vaga que empara a tota aquella persona treballadora que vulgui exercir el seu dret de vaga en el nostre àmbit aquesta diada tan senyalada.


Perquè ens sobren els motius


Ens volen callades, explotades, invisibles, precàries, submises, culpables, inclús assassinades.
Però no callem. JUNTES continuem aixecant-nos en un crit comú contra el sistema patriarcal, el capitalisme, les desigualtats, la precarietat i les violències masclistes. I diem PROU.

Aquest 8 de Març tornem a omplir els carrers, perquè ens sobren els motius:

Per l'eliminació de la divisió sexual del treball i la precarització dels sectors tradicionalment feminitzats
: La majoria de treballs de cures assalariats i no assalariats continuen sent realitzats majoritàriament per dones, sent a més els més precaritzats: sanitat, serveis socials, neteja, telemàrqueting, cures de persones dependents, comerç, jornaleres, conserveres, etc.

Per l'eliminació de la bretxa salarial i la precarietat. La discriminació sexual en el treball, la dificultat sistèmica en la conciliació laboral, ens aboca a les reduccions de jornada, de salari i a la temporalitat, condemnant-nos al terra enganxifós afectant-nos finalment a les nostres pensions.

Per l'eliminació dels biaixos de gènere a la salut laboral. Per garantir una perspectiva de gènere a la prevenció de riscos laborals que sigui realment efectiva, incloent-hi a més la salut mental i espais lliures de capacitisme. Perquè nosaltres, també tenim dret a llocs de treball dignes, adaptats i segurs, a la investigació dels riscos laborals amb perspectiva de gènere i al reconeixement de les nostres afeccions com a malalties professionals.

Per la derogació de la reforma laboral i les pensions. Que lluny d’assegurar-nos condicions de vida dignes, aferma la precarietat, manté contractes brossa i ens condemna a la pobresa salarial i de les pensions. Tot això amb la complicitat de la patronal i els sindicats signants.

Per acabar amb la nostra invisibilització i infrarepresentació a tots els àmbits públics: Als espais de participació, de decisió, a la cultura, a la ciència, a l'esport...

Per l'eliminació de les violències en totes les seves manifestacions: estructural, institucional, judicial, mèdica, econòmica... Que empara el masclisme, el racisme, la LGTBI-fòbia i l'assassinat de milers de dones i persones d'identitats dissidents. Que ens arrabassa de tots els nostres drets sobretot a les més precàries. Que és còmplice de l'assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. Que nega el dret a l'avortament lliure, públic, gratuït, segur i universal...

Per l'eliminació de la llei mordassa. Que reprimeix la llibertat sindical i la llibertat d'expressió, penalitzant els drets fonamentals de protesta i de manifestació. Recordem que algunes companyes continuen sent reprimides pel seu activisme.

Per l'eliminació de la llei d'estrangeria. Que institucionalitza el racisme, i genera una doble opressió per a les dones migrants que es veuen abocades a la marginalitat i a l'esclavitud.

Per l'eliminació de les guerres i les conseqüències de l'emergència climàtica, que causa milions de desplaçades i refugiades. Utilitzant-nos a les dones, criatures i persones de diferent orientació i identitat sexual com a arma de repressió i moneda de canvi. Ens amunteguen durant anys en camps, on la precarietat és generalitzada, i on tasques quotidianes com anar al bany o dutxar-se posen en risc la nostra integritat.


Contra el negacionisme de les desigualtats i la violència masclista
, i els atacs a la nostra lluita per part de la dreta, de l'Església i d'aquest sistema patriarcal, capitalista i racista, que vol arrabassar-nos els nostres drets.

I per un milió de raons més.

Promovem un feminisme inclusiu i de classe, que canviï les consciències per avançar cap a un món més just, igualitari i divers posant en el centre la vida de les persones.

Des de CGT com a sindicat de classe, de lluita i combatiu reivindiquem i continuem lluitant avui i sempre per els nostres drets i l’erradicació del sistema patriarcal.

 

Continuem lluitant per les que foren,

les que som i les que seran.

  

Enllaç al vídeo a youtube: https://youtu.be/EBpcUIvahzM

Convocatòries a la ciutat de Barcelona:

Dimarts 7 de març a les 19h. a l’estació de metro de Maria Cristina L3 manifestació nocturna amb “acció sorpresa” al final “se va a armar la gorda”

Dimecres 8 de març a les 12h. a la plaça Universitat manifestació convocada pel Sindicat d’Estudiants “el capitalisme és violència contra les dones”

Dimecres 8 de març a les 18h30’ a la plaça Universitat manifestació convocada per l’Assemblea 8-M “contra el sistema cishetero patriarcal, racista i classista”
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada