ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dijous, 20 de desembre del 2018

INFORMACIÓ LABORAL


Atès la poca agilitat de la Direcció de Serveis Generals per comunicar acords al personal que els afecten profundament, us assabentem del contingut de la darrera reunió de la Comissió de Negociació.
Cal dir que el Comitè Unitari ha estat reclamant des de juny la tornada a les 35h., el pagament íntegre de les baixes mèdiques i altres aspectes, fins i tot ho vam fer amb l’horitzó de l’1 d’octubre, la qual cosa ens van rebutjar de seguida amb l’excusa de la necessitat de consultar als Caps – extrem que no ens consta- la reforma de l’horari.
Al novembre, sis mesos després, ens van donar una proposta de nova regulació de la jornada de treball i horari i la vam contestar en dos dies.
La Direcció ha trigat tres setmanes per convocar una nova Comissió Negociadora i aquí teniu l’extracte de l’esborrany de l’Acta del que es va acordar, el qual ens ha arribat finalment el dimarts 18 a les 14:44h:

Calendari laboral 2019: Tenim la mateixa quantitat de PA’s que al 2018, amb l’excepció que un dels fixes passa a ser per hores (seran 4 en lloc de 3).

Acord prestacions de salut: de cara al 2019 es podria pagar l’ajut sencer (fins ara el 50% quan es presentava i la resta a final d’any, condicionat a l’existència de diners a la partida).

Oferta pública 2018: Amb la proposta que es presenta al Consell s’inclouen totes les places que ja estaven acordades a les ofertes de 2016 i 2017, més altres places de diversa índole. Aquesta proposta no canvia la relació de places de personal administratiu que es preveu convocar el primer semestre de l’any 2019.

Llei 6/2018, de 3 de juliol, de PGE 2018>

Jornada: 35 h. (dl-div).

Horari: 7:30-9:00 (flexible); 9:00-14:30 de dl a dj (obligatori) i els div fins les 14:00h. Horari rutes autocar: modificarà hora sortida AMB, serà a les 14:50 h. S’utilitzaran de nou els codis de marcatge d’entrada dels autocars. Des de la direcció manifesten el compromís de fer tot el possible per poder implantar els nous horaris amb efecte 1/1/19, encara que sigui com a prova pilot.

IT (baixes mèdiques): S’acorda que en cas d’IT l’AMB complementarà la prestació social fins al 100% de les retribucions mensuals.

Increment salarial:  Increment del 0,3% de la massa salarial vinculada a la productivitat del mandat s’abonarà a tot el personal i serà lineal (el mateix import per a tots) i calculat sobre el temps de servei prestat duran l’any 2018. No consolida i es pagarà a la nòmina de desembre.

És important fer esment que la nostra prioritat ha estat sempre tornar a les 35h. i que la complexitat del nou horari (proposta engiponada per la Direcció Institucional i que requerirà moltes explicacions) farà que segurament a primers d’any la Casa no disposi de les eines informàtiques per controlar-ho adequadament. Sens dubte, ha estat imputable a la Direcció de Serveis Generals i no als vostres representants, per la qual cosa entenem que de ben segur faran front a les seves responsabilitats.

En tot cas, la Secció Sindical de CGT a les Entitats Metropolitanes assumeix el resultat de l’Acord de la Direcció amb el Comitè Unitari -en el que té un terç de la representació- i ho considera positiu, ja que suposa una reducció de jornada global. No obstant, lamentem les formes i la manca de comunicació i consulta amb el personal per una modificació tant important de les condicions de treball. La raó d’aquesta absència de comunicació i consulta ha estat els tempos imposats per la Direcció en unes negociacions que vam encetar fa mig any.

A banda de la informació que correspon oferir a la Direcció, potser al gener, si els altres dos sindicats representats a la casa ho troben adient, es convocarà una Assemblea de Personal.

Bon solstici i bona entrada d’any!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada