ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dilluns, 4 de març del 2019

8 DE MARÇ DE 2019. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


PER TU, PER NOSALTRES, PER TOTES! Sota els lemes “Sense nosaltres el món no funciona”, “Sense nosaltres no hi ha ni producció ni reproducció”, “Volem parar per a parar el món”, “Vaga per a viure, vaga per a cuidar-nos”, el passat 8M de 2018 vam realitzar una històrica jornada de Vaga General de 24 hores, laboral, de consum, de cures i estudiantil, participant activament en la convocatòria que el Moviment Feminista llançava a la societat. Milions de dones vam ser protagonistes, a primera fila, ocupant l'espai públic, fent un significatiu pas cap endavant, irreversible, en el procés de lluita per la igualtat i l'emancipació total, que venim construint les dones des de fa molts anys, fins a aconseguir que totes les persones siguem socialment iguals, humanament diferents, totalment lliures com proposem des de l’anarcofeminisme. Durant tot l'any 2018 s'han mantingut mobilitzacions en contra de la justícia patriarcal, per la despenalització de l'avortament, contra la violència sexual i en general contra les violències masclistes, construint-se una lluita internacional i global imparable.
En aquesta vaga està convocat tothom, dones i homes de qualsevol professió.
Fem vaga per visualitzar i acabar amb la discriminació que pateixen les dones en l’àmbit laboral pel fet de ser dones. Alguns exemples:
. La contractació a temps parcial per poder «conciliar» el treball fora i dins de casa
. Dificultat superior per accedir a un lloc de treball pel «risc» que es puguin quedar embarassades i/o haver de tenir cura de tercers
. Salaris inferiors: les dones cobren un 23% menys que els homes
. Salaris inferiors per aquelles feines atribuïdes històricament a les dones
. Majors dificultats d’ascendir professionalment
. Major taxa d’atur femení
. Discriminació i maltractament al lloc de treball de les dones migrants i refugiades. sobretot treballs sense contracte ni seguretat social
. Assetjament laboral pel fet de ser dones
Fem vaga perquè volem visualitzar i eliminar l’existència de la divisió sexual del treball: les dones realitzen dobles i triples jornades laborals fora però també dins de casa: tenint cura dels fills, dels més grans de la casa, d’aquells que es troben impossibilitats i necessiten suport el seu dia a dia, de les tasques domèstiques. de tot el que suposi cuidar i a sobre les dones migrants són molt sovint les que acaben realitzant aquestes tasques de cures en domicilis sense contracte ni seguretat social.
Si totes les dones de classe treballadora s’aturessin, s’aturaria el món
Fem vaga contra les violències masclistes a les que ens trobem sotmeses les dones. Han estat assassinades 11 dones en el que portem d’any. No només és violència això, aquesta és la més brutal, però diàriament les dones ens veiem sotmeses a violències pel judici al nostre cos, a la nostra conducta, per complir amb els cànons imposats per aquesta societat capitalista i patriarcal.
Aquest 8M de 2019, assumint els arguments i principis antipatriarcals, anticapitalistes i antiracistes, convoquem una nova Vaga General de 24 hores contra tots els abusos del sistema neoliberal, capitalista i patriarcal, basada en quatre eixos fonamentals: • Una Vaga Laboral que paralitzi la producció d'aquest sistema explotador que ens esclavitza. • Una Vaga de Consum que atempti contra l'element essencial del capitalisme globalitzat d'aquest segle XXI. • Una Vaga de Cures i Treball Domèstic que faci visible la complicitat del capitalisme i el patriarcat per a permetre que la dones siguem relegades a la segona fila, al treball domèstic, reproductiu, en un paper sempre secundari, sempre submís. • Una Vaga Estudiantil, en coordinació amb aquest moviment, que paralitzi el sistema educatiu, responsable de reproduir el desigual i penós sistema social en el qual les dones sofrim la violència i el terrorisme masclista.
Si ets home, fes vaga a la teva empresa i sigues solidari amb les teves companyes. En el cas que a la teva empresa hi hagués serveis mínims ordenats per la Generalitat, ofereix-te per a que no hi hagi cap dona a qui es negui el dret de vaga. Encarrega’t dels treballs de cures a casa o de logística de la vaga.
Aquest 2019, cridem alt i clar que no tolerarem passos enrere en els drets conquistats per les dones; que no permetrem que el patriarcat, camuflat en el més ranci i medieval extremisme polític i religiós, continuï exercint la seva violència impunement en el pla laboral, econòmic, social; que no ens agenollarem i acceptar resignades, sense resposta, els assassinats i violències masclistes.
EL PATRIARCAT CAURÀ Per la Igualtat, contra les Violències Masclistes i contra la Discriminació Laboral

En aquest enllaç podeu trobar les diferents convocatòries arreu de Catalunya: 
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article13082#.XHed33veKr4


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada