ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dilluns, 24 de març del 2014

REUNIONS DEL 19 DE MARÇ: PADRE, PADRONE

Dimecres passat, dia del pare, els sindicats amb representació a la Casa vam tenir dues reunions amb la Direcció.

La primera reunió paritària va ser la “Comissió relació llocs de treball”. El mateix de sempre: la Casa va presentar un llistat d’allò que ha decidit i ha fet respecte a nivells del personal. Cal destacar però,  atès que enguany  la promoció interna no compta com a taxa de reposició, que la Casa està disposada a regularitzar la situació de 9 persones que treballen en un grup superior al que tenen consolidat i que no han fet oposició per accedir a l’actual lloc de treball.
CCOO va recordar el tema de 3 administratives C1 12 que porten bastant temps a la Casa i a qui no se les ha pujat a C1 13, com es va fer en un altre moment amb la resta. El Director de Serveis Generals va dir que “es mirarà de resoldre i s’acabarà de consensuar”; al desembre havia dit que “s’ho estudiaria i miraria de resoldre-ho”. Hem guanyat quelcom: sembla que ja no cal que s’ho estudiïn.
La Comissió Tècnica de la RLLT (el Director de Serveis  Generals, el Coordinador de RRHH i el Coordinador de Serveis Jurídics) emet una Acta prèvia a la reunió amb els sindicats on es diu que es convocarà aquesta reunió paritària “per tal de documentar els canvis a la RLLT”. Vam voler que constés en Acta que no se’ns havia entregat cap documentació. La seva resposta fora de l’Acta, molt coherent, va ser que en properes ocasions traurien aquesta frase...

Després va haver l’anomenada “Comissió Negociadora” i que nosaltres anomenem “Comissió No Negociadora”. Es van tractar diversos temes, intentarem fer cinc cèntims del més rellevant.
En primer lloc es va tornar a tractar del tema del Calendari laboral 2014, quan ha transcorregut més del 20% de l’any i quasi tres mesos des de la resolució d’Administraciones Públicas que l’afectava. Per no avorrir ni embolicar:  aquest 2014, a més de les festes nacionals, autonòmiques i locals, podem gaudir d’11 PA’s  a més del  31 de desembre.
El següent tema va ser el d’autocars d’empresa. La Casa va exposar que eren retribució en espècie i que “la llei obliga a tributar tant a la Casa com als usuaris que ho reben” . Es va arribar a dir que cotitzessin només els qui manifestessin ser  usuaris d’aquest servei o que caldria eliminar-los i repartir els diners entre tots. Davant d’això, CGT vam dir que, si es treies el servei, els diners fossin repartits només entre els seus usuaris. Fora d’acta, naturalment, es va dir clarament que caldria cotitzar a la Seguretat Social i tributar l’IRPF pel servei d’autocar. Cotitzar a la S.S. suposa un 4,8% del cost imputat ; és a dir, si se’ns imputés a tots, només 80 cèntims mensuals per aquells que cotitzessin per sota del màxim, aproximadament els que tenen un nivell inferior a 17. Tributar IRPF pot ser entre un 13 i un 28% -segons el salari- per a tothom:  molts més diners. Però CGT ha esbrinat que una de les exempcions de tributació per IRPF el 2014 és precisament el servei de transport col•lectiu, pel qual no cal practicar retenció ni ingrés a compte perquè NO és considerat per Hisenda retribució en espècie.
També es va parlar del Pla de Pensions. La Direcció va dir que, a finals d’any,  faran l’aportació actualitzada segons l’IPC acumulat i que podria haver una aportació extraordinària. CGT vam sol•licitar que, ja que aquests diners surten de la massa salarial, fossin ingressats en les nòmines d’aquells que no desitgessin fer aportacions al pla; la resposta va ser que no es faria. Davant d’això vam sol•licitar que les aportacions de la Casa no s’incrementessin amb l’IPC,  ja que no deixen de ser salari diferit i, si no ens poden apujar el sou, tampoc cal que els hi pugin als bancs i altres gestors.
Després va tocar el torn a l’acord pel tractament de les incapacitats temporals i els ajuts socials. El resum, per no exasperar al personal, és que no hi ha cap variació.
Al torn de paraules es va parlar de la recuperació de la part meritada de la famosa paga de Nadal que ens van treure al 2012 i aquí no va haver cap sorpresa respecte al que es va signar en el seu moment: que es pagarà quan hi hagi una sentència vinculant a l’ÀMB.

Com sempre, la Casa posa presses per allò que vol fer ... i alguns s’ho creuen. Cal que estem alerta amb el tema del servei d’autocars i que no ens tornin a enganyar ... que d’això en saben molt. No sembla que tinguin la mateixa pressa en l’aplicació de la vigent Reforma del Règim Local, segons la qual només poden tenir 4 ó 5 assessors. Posaran tant d’entusiasme a fer tributar retribucions en espècie com són esmorzars diaris pujats al despatx o ampolles d’aigua que s’arriben a emportar a casa seva? Els dinars al Set Portes pagats amb VISA de la Casa passen una mica dels 9 euros lliures de tributació per ajut per dinars... Les places assignades al pàrking fan tota la pinta de retribució en espècie... Tenen tantes coses per aplicar la llei que sembla escandalós que comencin sempre pel que ens afecta als de baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada