ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dilluns, 14 de novembre del 2011

SE N'ADONA O NO SE N'ADONA EL PRESIDENT TRIAS?


El passat 8 de novembre la nostra secció va adreçar-se al Gerent de l’ÀMB, per tal que regularitzés de forma immediata la situació contractual de molts treballadors que estan en precari i els nomenés funcionaris interins, la qual cosa, els hi donaria una relativa major estabilitat laboral. És aquest un tema amb el qual aquesta Secció és especialment sensible. Quatre dies abans, el Coordinador de Relacions Laborals ens va informar de la suposada voluntat de la Direcció de passar a interins a la majoria d’aquests contractats amb data 1 de gener. També fa unes setmanes l'Il·lm.President Senyor Xavier Trias i Vidal de Llobatera en persona va informar en reunió amb un sindicat subvencionat de la casa que, llevat de casos puntuals, la majoria de contractes es renovarien – i que la situació financera era bona...-.
De forma sorprenent, el mateix dia 8, la Direcció va lliurar una notificació a tots aquests treballadors dient que el seu contracte finalitza a finals d’any, formalisme no obligat amb aquest termini, 54 dies abans.

Aquest centenar aproximat de persones tenen contractes que finalitzen amb el mandat institucional molts amb Obra o Servei lligat al mandat institucional -. Atès que va haver canvi de mandat amb les eleccions municipals a finals de maig, només veiem dues possibilitats: o estan contractats fins que finalitzi l’actual mandat -del qual encara en falten tres anys i mig- o estan treballant sense contracte -això seria un frau de llei-. En qualsevol cas, creiem que la notificació no té cap tipus de valor jurídic i que fins i tot pot ser una nova infracció laboral que hem posat en coneixement dels nostres serveis jurídics.
Atenció: estem parlant de més d’un centenar de persones, amb els seus neguits personals, familiars i, com no, econòmics.

Llavors, per què fan aquesta comunicació?
A poc a poc ens arriben informacions de caps amb perfil polític “esquerrà” que van dient als seus subordinats que tot és “normal” en el marc de les retallades actuals. Recordem: estem en plena campanya electoral. Qui fa retallades? El PP i CiU. El primer està totalment marginat de l’equip de govern de l’ÀMB i el segon és el partit del President de l’ÀMB qui sembla no adonar-se'n que els gestors de l’entitat poden treure rèdits polítics sembrant la por entre el personal. Potser vindran després a presentar-se, ells o algun sindicat “possibilista” a posar-se les medalles de salvadors de la pàtria.

Mentrestant, no hi ha hagut cap tipus de formalisme ni informació als representants de personal per “fitxar” a l’ex-regidor de l’Ajuntament de Barcelona, ex-President de l’Institut Metropolità del Taxi i de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient qui, com es veu que s’ha quedat sense cadira, aquí l’hi han preparat un despatxet. Pròximament, us ampliarem la informació.

Tot plegat, ens fa pensar que el nostre President no sap el que se li belluga per sota. Potser per això diu –a diferència del que farà a l'Ajuntament de Barcelona– que no treurà la paga extra de Nadal als directius i polítics metropolitans. 
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada