ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dilluns, 21 d’octubre del 2013

RESUM DE LA PROPERA REUNIÓ DE NEGOCIACIÓ


Hem decidit encetar la cursa dels sindicats de la casa per informar-vos de les negociacions amb la direcció. Partim amb tant d’avantatge que us informem abans de la reunió de 23 d’octubre. Era tot un estrés posar el que ens havien dit ràpidament en un text i mirar que fóssim els primers, que si no ho érem la cosa perdia interès... Ara segur que guanyem!
Trobeu, potser, que la nostra crònica no es pot cenyir a la realitat només per ser anterior als fets? Ja ens agradaria donar-vos la raó, i de fet ho farem si la teniu i no encertem en explicar-vos el que sortirà de la reunió.

Ja us ho hem dit vàries vegades: nosaltres pensem que aquestes reunions no tenen res de negociació, que la direcció aboca en elles allò que se li ha acudit per tenir-nos entretinguts. Nosaltres en demanem, però ells fan com si sentissin ploure i esmercen el 90% de les reunions en explicar-nos sopars de duro. A la darrera –abans de l’estiu- ens van dir que volien “compensar-nos” d’alguna manera que fos legal i que li anaven donant voltes al cap – per nosaltres, amb idees del professor Franz de Copenhague-. Més enllà de la nostra informació, ells es van cuidar que el concepte “la Direcció està pensant en vosaltres” s’escampés. Si us ho creieu, vosaltres mateixos. Nosaltres sabem que algú es posa medalles fent evident que l’ÀMB ha estat l’entitat local del seu àmbit que ha aplicat amb més cruesa i acarnissament  el famós decret del PP. Aquí la massa salarial no es pot incrementar el més mínim i a l’ajuntament de Barcelona (qui rep molta més atenció per part dels qui fiscalitzen el compliment del decret) les treballadores i treballadors ja han rebut una paga més. Per no parlar de permisos i horaris, on ens han tret més drets dels que se’ls podrien acudir mai al “Mariano team”, ni per suposat se’ls ha acudit a cap dels consistoris de l’ÀMB.

Era necessària aquesta introducció per entendre la nostre “crònica d’una reunió anunciada”: no veurem ni un duro, ni ara ni al 2014. Potser –això sembla que va depenent d’humors particulars- ens faran el gran favor d’arreglar-nos molt mínimament el que ens han espatllat ells i només ells. Si se’ls acut una manera de “compensar-nos” (no us molesteu a pensar maneres vosaltres, totes no seran legals ni possibles) serà amb fórmules que acabaran premiant més a uns que a uns altres i mai, però mai, amb el que necessitem després de tantes retallades i hipercongelacions.

 
Penseu en els divendres de negre i per on se’ls van passar. Penseu en totes les notes que ni s’han dignat contestar. I ara sigueu positius i penseu que estaven ocupats “pensant en nosaltres”.


Salut i peles - no posem euros perquè com que anem tant cap enrere...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada