ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dimarts, 5 de març del 2013

CARTA A SALVADOR PUIG ANTICH

Per haver defensat i dut a la pràctica, tant com vas poder, allò que senties i pensaves, vas ser ajusticiat per les forces d’opressió. Dissabte va fer 39 anys. Vas lluitar, per tu i pels altres, fins el final, colpejant el sistema a la seva base.

Llavors, fa 39 anys, tant les “forces d’esquerres” com la societat catalana en general, no van saber estar a l’alçada dels esdeveniments. Ara, en el context actual -el que ells anomenen crisi-, ho intenten dissimular i diuen que ells mai ho haurien fet així (por ens fa saber què farien, davant de tot el que ja han fet fins ara), però no són capaços de fer res si no és dins del sistema. La seva ment no els hi permet, perquè la seva consciència ja ha estat “instruïda” i manipulada. Com a màxim poden aspirar a la “dissidència controlada”, seguint la normativa institucionalitzada des del capitalisme.

La connivència entre capitalisme i dictadura és una realitat indiscutible i negativa per al poble, però també ho és la connivència entre capitalisme i democràcia. Un dictador té clara la seva permanència en el poder i pot mantenir a ratlla a aquells capitalistes que siguin massa ambiciosos, mentre que els polítics “demòcrates” són conscients que, per mantenir el seu status, han de consentir i formar part de certs excessos molt reprovables.

Els que no creiem ni en les esquerres ni en les dretes, volem dir-te que estem d’acord amb tu i, com deia en Buenaventura, “llevamos un mundo nuevo en nuestros corazones”.

Salut, Salvador.

Salvador Puig Antich, lluitador anarquista contra la dictadura i el capitalisme, va ser assassinat el 2 de març de 1974 pel règim franquista mitjançant el mètode de “garrote vil” a la presó “Modelo” de Barcelona, després de ser jutjat i condemnat a mort per un tribunal militar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada