ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

divendres, 18 de gener del 2013

COM SEMPRE, BATALLAR ANYS PER A QUÈ LA CASA COMPLEIXI EN SALUT LABORAL

La nostra Secció ha de lluitar moltes vegades per fets que, per la seva importància, haurien de tenir una solució molt més fàcil, i molts cops aquesta queda encallada o és negada directament, ja sigui per falta de voluntat o per altres raons que preferim no tenir en compte.

A l'octubre de 2009, la nostra delegada de prevenció va fer un comunicat de risc (C.R.44) per la perillosa situació que es dóna per al personal que entra i surt de les oficines de l'ÀMB a partir de les 15h30', moment en què es tanquen les portes principals i en què l'únic accés possible per als vianants és per la rampa del pàrquing. L'amplada de la vorera d’aquesta rampa és de 0,60m en la seva major part, però arriba a quedar reduïda a 0,13m d'accés, amb la conseqüent obligació per al treballador que va a peu de baixar a la zona de pas de vehicles, els quals no tenen bona visibilitat en venir d’una corba.

Des d'aquell moment hem estat traient el tema per tractar-lo al Comitè de Seguretat i Salut per fer veure la necessitat d’un accés exclusiu per a vianants i hem estat veient tota una sèrie de despropòsits per part de la Casa com respostes del tipus “s'està estudiant i encarpetant pendent de decissió” per la D.S.de l'Espai Públic. També hem fet denúncies a Inspecció, hem rebut la visita de la Inspectora, hem observat incompliments de la sol•licitud primer i l'exigència després que va fer la Inspectora d'un informe del Servei de Prevenció en que s'avaluessin els riscos existents i es contemplessin les vies d'evacuació i la idoneïtat de l'accés a l'edifici. Hem hagut de sentir a l'advocat de la Casa, en una compareixença a Inspecció, que no havien rebut cap notificació al respecte, fet que clarament va quedar demostrat que era fals gràcies a l’aportació per part nostre de les actes del Comitè de Seguretat i Salut.

Finalment, ahir 17 de gener de 2013, a Inspecció de Treball, la Casa de nou no va portar l'informe (vàrem haver de donar-li nosaltres una còpia a la inspectora) però va portar uns plànols de l'obra que es pensa fer per donar accés als vianants, en l'horari no comprés entre les 7h30' i les 15h30', just darrera de la sala de màquines expenedores.
Ara només cal esperar que realment s'habiliti un accés correcte i que, en aquest temps, no haguem de lamentar cap desgràcia degut a la situació actual.

A Inspecció de Treball també es va tractar el tema dels EPI's (equips de protecció individual) de bona part del personal que visita obres i que fins fa poc no en tenia cap d'assignat. Això també va tenir un procés semblant al de l'accés als edificis quan les portes principals estan tancades ja que, després de tractar-ho en el Comitè de Seguretat i Salut, la nostra delegada va haver de denunciar el fet a Inspecció i, malgrat el requeriment d'immediat i obligat compliment que va fer la Inspectora el març de l'any passat, la Casa es va negar a donar-los. Vàrem haver d'insistir amb més escrits i denúncies a Inspecció fins que la Casa, per fi, s'ha dignat a complir amb les seves obligacions.

Us animem a què, sempre que veieu una situació que no és correcta al respecte de la Seguretat i Salut laboral, feu un Comunicat de Risc al Servei de Prevenció o us poseu en contacte amb la nostra Secció sindical. No dubteu que farem tot el que estigui en les nostres mans per aconseguir que es complexi la normativa vigent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada