ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dijous, 26 de gener del 2012

JUDICI CONTRA L’EXTERNALITZACIÓ

La nostra Secció des de sempre ha lluitat contra els privilegis d’uns quants, contra la precarització laboral i a favor dels drets tant laborals com socials dels treballadors.
Referent als privilegis d’aquests que estan per sobre nostre (i de vegades sembla que també per sobre del bé i del mal), ja sabeu què en pensem si heu seguit les entrades que hem fet al nostre bloc des del seu inici fent públiques aquestes situacions.
Pel que fa a la situació laboral dels treballadors a l’ÀMB, hem tingut i tenim unes quantes lluites en marxa, de les quals destaquem algunes a continuació.
A l’any 2006, després de molts anys de reivindicar-ho (i no sense paraules de desànim per totes bandes al llarg d’aquells anys), es va aconseguir que les places fixes de laborals a l’ÀMB passessin a ser de funcionaris.
Malgrat que s’havia arribat a l’acord que, a partir d’aquell moment, les places serien per a funcionaris, a la nostra estimada ÀMB es va seguir fent contractes temporals per a unes feines que, si alguns no les volen veure com a estructurals, les podem qualificar com amb necessitat de continuïtat, si més no. Degut a aquesta gestió de personal, a les darreries del 2011 tota una colla de companys es trobaven que no sabien si podrien continuar treballant el 2012 amb nosaltres. Com que molts d’ells tenien contracte fins final de legislatura, no quedava clar si estaven treballant sense contracte o bé encara els faltaven tres anys i mig per a la finalització d’aquest (tal com ho varem fer saber a la direcció mitjançant una nota registrada). Amb posterioritat, i degut a que la Direcció va enviar una nota als afectats dient que els acabava el contracte a finals d’any, la nostra Secció va registrar el darrer 15 de novembre un escrit a Inspecció de Treball denunciant aquests fets i del qual encara esperem resposta. Malgrat molta feina de despatxos per part nostre (en la que varem visitar a alguns caps per tal que hi hagués el mínim d’acomiadats i s’intentés recol·locar a aquells amb més punts per marxar), tres companys ens han hagut de deixar. Som conscients que, malgrat que el percentatge ha estat baix, no hem aconseguit el nostre objectiu: que tothom pogués seguir al seu lloc de feina.
Seguint contra la precarització laboral, durant anys hem estat lluitant contra l’externalització de feines estructurals, arribant vàries vegades a denunciar-ho davant la Inspecció de Treball i donant-nos els inspectors sempre la raó, arribant un d’aquests -després de diversos requeriments - a imposar una sanció econòmica a la Casa. Aquesta sanció va ser retirada pels Serveis Territorials del Departament de Treball, fet que pel mateix departament de sancions de Serveis Territorials va ser titllat d’estrany i d’inusual. Degut a que la Direcció ha insistit en tenir treballadors d’una empresa externa fent d’ordenances, de telefonista, d’auxiliars de servei, varem posar una demanda de conflicte col·lectiu degut a que no es respecta l’article 24.1 sobre aprofitament dels recursos propis del Conveni col·lectiu vigent per al personal laboral. Per fi, el proper dimarts, 31 de gener, es farà el judici contra l’ÀMB en els jutjats del Social de Barcelona. Sobre aquest judici, volem fer-vos saber que ni les persones afectades són afiliades al nostre Sindicat, ni han de pagar res del judici; d’això ja ens ocupem nosaltres amb els nostres recursos (no tenim la desgràcia d’estar subvencionats des de la Casa i, per tant, podem actuar amb llibertat i amb dignitat). Quan tinguem més informació, ja us la farem saber.
La Secció sindical de CGT a les entitats metropolitanes seguirà lluitant per a què es respectin els nostres drets com a treballadors, com a ciutadans i com a persones.
“MATEIXA FEINA, MATEIX SOU I CONDICIONS DE TREBALL”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada