ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dijous, 13 d’octubre del 2011

CREIX LA DESPESA EN POLÍTICS I DIRECTIUS A L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

En més de 50 milions de les antigues pessetes


El dissabte 15 d’octubre es reproduiran arreu del país, del continent i fins i tot del mon, les manifestacions d’indignació que començaren un altre dia 15. La crisi la paguem sempre els mateixos i les retallades, lluny de la lògica, es produeixen on fan més mal. A nosaltres, sense anar més lluny, ens van retallar el 5% (de mitjana) i ens han congelat fins qui sap quan. Tampoc ens refiem de qui assegura que no ens demanaran més: han mentit massa vegades.
Sens dubte són els politics qui més ens indignen: els europeus que no volen baixar de la “business class”, els de l’estat que n’hi ha per llogar-hi cadires i els d’aquí que no entenen ni volen entendre res, excepte que volen seguir pegats als seus privilegis. I no aconsegueixen enganyar-nos quan diuen que es retallen el sou, perquè sabem que tenen “indemnitzacions” diverses a les quals no hi renuncien. Només aquí, a l’ÀMB, es paguen més de 800.000 € anuals per aquest concepte; és a dir, per acudir a consell metropolità, junta de govern, comissió informativa, etc...reunions que poden ser de la durada d’un llampec, o d’una pluja d’estiu, segons el cas.
Als funcionaris de la casa ens titllen de privilegiats per tenir un lloc de treball guanyat amb oposicions públiques, però no paren d’omplir les administracions de càrrecs de confiança -posats a dit i sense que es defineixin les seves funcions- amb sous anticrisi.
A la flamant ÀMB, sense anar més lluny, paguem sous d’aquests (caps de gabinet, assessors d’àrea i assessors grups polítics) per valor de 1.929.411 € anuals; és a dir 168.115 € més que abans que érem dues entitats i una mancomunitat. No havíem de fer més amb menys? Per obtenir aquestes dades només cal saber sumar i llegir el que la mateixa casa ha publicat al DOGC (núm. 5971 de 26.9.2011, pàg. 49794, 49807, 49814, 49816).
Quan van publicar allò referent a les entitats anteriors, van incloure al personal directiu, però no ho van fer quan es va tractar de la nova ÀMB. Per damunt de tot, “transparència” ens diuen. Però a la CGT som curiosos de mena i vam consultar l’acta del Consell Metropolità de l’ÀMB extraordinari i urgent de 21 de juliol, ja que allà, per força, havien de constar les retribucions del personal directiu. A més de canvis de denominació, Directors d’Àrea per Gerents, amb el mateix sou, hem trobat dos nous Directors de Servei, un de Desenvolupament Econòmic i un de Planificació Estratègica (ostres, això deu ser important!) i un Director de Serveis Generals que ja teníem a les tres entitats amb un nou sou que revela que no és gens supersticiós: 13.013 € més que abans. És a dir, els directius de l’ÀMB ens costen 156.738 € més que abans.
En resum, 168.115€ més pels polítics metropolitans més 156.738€ pels directius: 324.853€ més que abans de la unificació de les tres entitats. I tot això sense comptar que aquesta casa està esdevenint refugi d'“elefants”: persones amb perfil polític i sous altíssims que aterren des d’altres llocs i no se sap ben bé que fan.

I, atenció, hi haurà més capítols d’aquesta història...

Si tot això t’indigna, dissabte tens una ocasió de fer-te sentir.

MANIFESTACIÓ DISSABTE 15 D'OCTUBRE A LES 17:00H. A PLAÇA CATALUNYA
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada