ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dimecres, 17 de juny del 2020

S’acaba l’estat d’alarma però, per a segons qui, segueix l’estat d’excepcionalitat


Parlem d’excepcionalitat perquè només així es pot entendre que l’expresident de la Generalitat, exalcalde de Cornellà i exmembre del Consell Metropolità d’aquesta casa, el Molt Honorable Sr. José Montilla passi a ser membre del Consell d’Enagás amb un sou no inferior a 180.000 a l’any. L’expresident ha renunciat al sou que li corresponia per haver ocupat la màxima institució de la Generalitat perquè la llei catalana estableix que és incompatible cobrar totes dues nòmines. Però no renuncia pas a la infraestructura de expresident, que implica 400.000 euros anuals per a l'erari públic entre lloguer de l'Oficina i salaris. Que un exministre d'Indústria que s'incorpora al consell d'administració d'una empresa com Enagás, responsable del polèmic projecte Castor, que precisament va ser aprovat per un Govern socialista, si més no és un fet derivat de l’estat d’excepcionalitat en que viu aquesta casta.

La Secció Sindical de CGT a les Entitats Metropolitanes en aquests temps de virus va demanar per escrit, en referència a les videoconferències dels òrgans de l'ÀMB (Junta de Govern, Comissió Informativa, Consell Metropolità) si els representants polítics municipals cobraven dietes per assistència a les videoconferències. Oficialment encara esperem resposta, la qual cosa és habitual, però extraoficialment hem sabut que sí, que han cobrat “percepcions per assistència“, tot i no assistir-hi.

Nosaltres, en la nostra ignorància, enteníem que dins les retribucions que perceben com a representants electes a cada ajuntament està inclòs el seu temps per dedicar-lo a tot allò que les seves funcions de representativitat comportin. És per això que les dietes que cobren quan assisteixen a l'ÀMB crèiem que eren per desplaçament i no com a doble retribució de les seves tasques. Però es veu que no, que forma part també de l’estat d’excepcionalitat d’aquesta casta política. Aquestes “percepcions per assistència“ –i per no assistència!- són de 265€ per Conseller a cada Consell, 885€ en el cas del Vicepresident Executiu, 420€ a cada Conseller que assisteix a la Junta Govern, 885€ en el cas del Vicepresident i 145€ a cada Conseller que assisteix a una Comissió Informativa, 795€ en el cas dels Portaveus de cada grup polític metropolità. Reunions en la majoria dels casos de caire formal i minsa duració (Font: web ÀMB). Però es veu que no és pas un cas aïllat: https://www.elperiodico.com/es/politica/20200615/diputados-congreso-cobran-dietas-desplazamiento-estado-alarma-8000706

I amb tot això ens preguntem si al personal de la casa, a qui no li afecta aquesta classista excepcionalitat, la nova normalitat li portarà la regularització de les noves situacions de teletreball. Ens expliquem: tot i que aquell que remena les cireres en la Direcció Institucional jurés que s’hauria de passar per sobre el seu cadàver abans que el teletreball fos aplicat a l’ÀMB, la pandèmia ha obligat a fer-ho a corre-cuita, afortunadament sense baixes personals. Els companys d’informàtica, la majoria d’una empresa externa amb sous vergonyosos, han fet un esforç d’improvisació més que meritori.  I la immensa majoria del personal s’ha adaptat com ha pogut a la situació sense formació prèvia i amb els equips informàtics propis, en moltes ocasions no adients, lluitant amb escriptoris remots i eines informàtiques que fallen amb freqüència i traient finalment la feina amb professionalitat. A banda de boniques felicitacions virtuals al personal en el mateixos Plens en els que els Consellers s’enduen les “percepcions per assistència“, esperem que la Direcció Institucional aboni a la plantilla alguna percepció extra per despeses derivades de l’ús de l’espai propi, la connexió a internet, la energia consumida, equips informàtics, subministraments d’oficina, etc. És una exigència sindical que s’està tractant a altres Meses de Negociació i que esperem que aquí també tingui ressò.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada