ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

divendres, 23 d’octubre del 2015

RECUPEREM QUELCOM!El Real Decreto-Ley 10/2015 d'11 de setembre del govern del PP, tan generós quan s’apropen les eleccions com rapinyaire quan s’acaben de celebrar, retornava :
- A totes les treballadores públiques de totes les administracions: un PA més (el sisè de l’EBEP). Aquest ja surt des d’ahir al nostre compte particular a la Intranet. 
- A les treballadors de l’Administració General de l’Estat (AGE) amb efectes immediats aquest any 2015 i gaudibles fins el 31 de gener de 2016:
·    Els PA’s “canosos”: dos PA’s en complir el 6è trienni i un més addicional cada trienni a partir del 8è. 
·    Els premis per antiguitat en forma de vacances addicionals cada any: 1 a partir dels 15 anys, 2 a partir dels 20 anys, 3 a partir dels 25 anys i 4 a partir dels 30 anys.
Per a la resta d’Administracions (inclosa la nostra, és clar) deia que “es podrà acordar fins” allò que acabem d’indicar per l’AGE.


En data 1 d’octubre es van iniciar les negociacions per a què aquestes recuperacions es fessin efectives a l’ÀMB. La postura comuna de la part social era que volíem la recuperació de tot el que deia el decret per l’AGE ja per aquest any 2015, mentre que la direcció admetia que ho recuperéssim tot però a partir de l’any 2016. Per tal d’arribar a un acord, les representants de les treballadores vam oferir renunciar per aquest any als dies addicionals de vacances per antiguitat, considerant que el període vacacional ja havia passat i que aquesta manera de premiar-la era nova per a nosaltres, ja que el nostre conveni parlava de fer 2 ó 3 setmanes de vacances l’any que es complien 25, 30 o 35 anys.
Per cert, vam estar tots d’acord en substituir això pel nou sistema de dies addicionals de vacances tots els anys començant ja als 15 anys i augmentant-los fins els 30.

Així doncs, l’acord va existir des d’un principi per a l’any 2016 i tothom amb l’antiguitat requerida pot comptar amb tot el que esmenta el Decret per a l’any 2016 i successius.
Sobre la nostra proposta per a l’any 2015 la direcció va dir que havia de fer càlculs. Sobre el procés de càlcul i converses intermitges no comentarem res perquè bé està el que bé acaba. Ahir ens vam comunicar que acceptaven la nostra proposta i tothom amb 6 triennis o més podrà gaudir dels PA's “canosos” aquest any 2015, amb el 31 de gener de 2016 com a data límit.

Estigueu atents quan us assignin aquests nous PA’s i reclameu a RRHH si no us quadren; poden haver errors. Recomanem a Directors de Servei i altres responsables que no es posin nerviosos per la realització d’aquests PA’s i recordin que es tracta de la recuperació d’uns drets arrabassats.


Parlant de coses arrabassades: recuperem la Paga Extra de desembre de 2012!. Com sabeu, des d’aquella data estem cobrant les pagues extres avançades. Aquest any no caldrà: al desembre cobrarem el 49,73% i al gener (l’abans possible) el 50,27% restant. Els generosos Decrets del Govern permeten la primera part i els recentment aprovats Pressupostos Generals de l’estat per al 2016 la segona part. Amb això tindrem les pagues regularitzades i (salvats nous “decretazos”) cobrarem les nostres pagues extres quan toquen a partir de l’any vinent.


Ens ha agradat molt informar-vos de quelcom positiu. Esperem que s’estigui encetant una nova etapa i puguem continuar fent-lo en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada