ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dilluns, 29 de febrer del 2016

RECLAMEM TRANSPARÈNCIA, RECUPEREM L'ÈTICA



Barcelona en Comú (BeC) va irrompre amb força a la política de la ciutat i va aixecar moltes esperances, sobretot pel que fa a les maneres de fer.

Alguns de nosaltres vam rebre a la nova formació aquí a l'ÀMB molt esperançats i il·lusionats, però no il·lusos, perquè coneixíem amb qui s'havia embarcat per fer ruta metropolitana. Resolt el tema del cartipàs, la coalició de govern es formà amb majoria de forces polítiques «de les de sempre». Els il·lusionats, que no il·lusos, vam comprendre que poc més podrien fer que canviar una mica les formes en les cacicades, imposicions, i altres maneres a les que ens tenen acostumats. Ens ho van ratificar les seves formes obertes, disposades i col·laboradores amb tothom qui truca a la seva porta.

Ara, però, us hem d'informar d'un canvi rellevant en la seva actuació aquí, a la nostra casa. És un canvi a les seves accions, tot i que continuen mantenint una actitud oberta. Lluny de combatre l'amiguisme i el nepotisme de sempre, BeC s'ha repartit amb la resta de forces polítiques de govern (PSC i ERC) una vintena de vacants de comandaments que han aprovat ara al febrer, sense tremolar-los la mà,  en una nova Relació de Llocs de Treball, absolutament amagada i d’esquenes als representants del personal de l’AMB.

Sabíem que les competències en temes de personal se les va quedar el PSC, amb la qual cosa no podíem esperar que hi haguessin massa canvis, però el que no podíem sospitar, ni arribar a imaginar, és que participessin en això. Ens han expressat la seva voluntat de cobrir aquestes vacants per promoció interna però, com es pot participar en un repartiment d'unes places, que haurien de respondre a criteris tècnics i d'organització, on l'únic que compta és el pes polític? Si literalment se les han repartit, com es pot esperar que vagin a parar a qui se les mereix i no a qui ells desitgen?

De nou, tota la feina de RR.HH. es reduirà a donar aparença de legalitat a allò que èticament és injustificable. I l’«entitat de gestió» engrandirà la seva fama de pessebre dels amics de qui manen. Com que gestionem superbé i gastem un percentatge del pressupost ridícul en personal (en plantilla, en realitat molt del que hauríem de fer nosaltres ho fan empreses externes, també amigues), hi ha diners de sobra per pujar al nivell màxim (30) als més amics, per després pagar-los bufandes de 7.800 € anuals i per fer més vacants d'aquest nivell (enllaç a la RLLT) equivalent a un Director General de la Generalitat , que es cobriran amb gent molt preparada segons l'expedient però amb carnets de colors diferents, depenent del pes de cada partit a l'equip de govern.

Senyora Presidenta, que lluny la veiem ara de quan la vam conèixer donant esperança a qui estava a punt de perdre el pis! El bon karma que havia acumulat l'està dilapidant a marxes forçades. Per molt que es justifiqui amb la poca força que té als diferents governs i consells d'administració que encapçala, ara sabem que pot ser còmplice de cada pessebre que s'ompli i, per afegitó, de totes les misèries amb aparença de legalitat que se'ls ocorrin als seus socis.

Volem que canviïn les regles del joc. Prou d’engreixar la plantilla de l’AMB amb alts càrrecs i directius “amiguets”. El què necessitem és acabar d’una vegada amb les situacions injustes, de precarietat i d’inseguretat. Cal que hi hagi una valoració real dels llocs de treball, que no es creïn els llocs especialment per encabir als companys del partit o s’apugi el nivell d’altres llocs per premiar als més pilotes o als que cal agrair els serveis personals prestats. Algú de la Direcció s’ha llegit allò referent a la carrera administrativa a l’Acord de Condicions de Treball?

També cal que surtin a concurs les vacants ocupades interinament des de fa massa temps; no es pot eternitzar aquesta situació d’inseguretat per als treballadors i treballadores i que, al mateix temps, es reparteixin el pastís per dalt. Exigim que surtin els concursos d’aquests llocs, però per ordre d’arribada a la Casa de qui els ocupa, no segons criteris classistes o clientelistes.

Transparència i Participació... BeC, se t'han transparentat les intencions participant en el repartiment del botí! Esperem que prengueu nota i podeu tornar a aixecar-nos les esperances que havíem dipositat en vosaltres. Potser alguns volen botins per repartir; la CGT i molts treballadors el que volem és justícia i que les places es proveeixin pels principis constitucionals de igualtat, capacitat, mèrit i publicitat. I és per això que continuarem fent de la transparència un senyal d'identitat.

1 comentari:

  1. Us felicito. Molt bona anàlisi de la situació, que la majoria de treballadors segur que compartim malgrat pocs s'atreveixen a dir-ho obertament...

    ResponElimina