divendres, 4 de març del 2022

8M 2022: Juntes i en lluita contra les desigualtats. VAGA GENERAL

Així és com ens trobem les dones, especialment els darrers segles, JUNTES I EN LLUITA CONTRA LES DESIGUALTATS, juntes i en lluita per la nostra emancipació, per un humanisme integral, per una societat d’igualtat, justícia social, democràcia directa i llibertat solidària, com ens va llegar el moviment anarquista Mujeres Libres.

Les dones, l’anarcofeminisme, tot el moviment feminista inclusiu actual, portem molts anys en lluita, ja que el patiment que ens infligeix l’enemic és insuportable. Un patiment que abasta allò físic, allò psicològic i allò ètic; que ens afecta a tots els nivells: vida política, pública, laboral, social, econòmica, personal, afectiva, sexual, cultural, educativa, creativa…

L’enemic al qual ens enfrontem és molt fort, polifacètic i agressiu. Derrotar-lo significaria haver aconseguit la plena transformació social, haver construït una nova societat de justícia, llibertat i igualtat plena per a la totalitat dels éssers humans.

Aquest enemic s’anomena patriarcat, ha existit pràcticament des de sempre, s’ha disfressat de múltiples formes, ha comptat amb àmplies aliances i no ha dubtat a servir i utilitzar un ampli ventall d’ideologies polítiques, socials i econòmiques per aconseguir perpetuar el seu gran objectiu: la dominació de l’home sobre la dona, gestant els pilars de la seva societat masclista, sexista i androcèntrica, acompanyada pel racisme, la xenofòbia, el colonialisme i imbricada pel reaccionarisme, l’explotació del neoliberalisme i el supremacisme autoritari, totalitari i negacionista.

Però si hi ha un aliat amb què s’identifica especialment és el capitalisme. Tots dos, patriarcat i capitalisme, es retroalimenten mútuament per tal que la societat actual que seguim suportant sigui la societat de les desigualtats.

En aquesta societat, la desigualtat més gran és la que patim les dones enfront dels homes. Discriminació, extorsió, abús, menyspreu, explotació, marginació… en igualtat d’oportunitats, en visibilitat pública, en accés a llocs de treball de responsabilitat i gestió, en el desenvolupament professional, a la injusta bretxa salarial i de pensions, en el repartiment del treball domèstic i el treball de cures, a l’explotació mercantilista i objectualització sexual.

Per a la CGT, com a organització anarcosindicalista, el 8 de març continua sent el Dia Internacional de la Dona Treballadora perquè en aquesta societat de desigualtats i classista, la classe treballadora és explotada i aquesta explotació es multiplica quan parlem de dona treballadora.

Aquesta és la nostra lluita com a dones i com a treballadores: una lluita feminista, anarcofeminista, inclusiva, unitària, on hi tenen cabuda totes les sensibilitats sobre la conceptualització de ser dona, de la identitat personal, el gènere, el moviment Trans, LGTIQ+… la nostra lluita planteja una revolució social integral basada en la justícia social i la llibertat, la igualtat absoluta i real entre homes i dones, una societat anticapitalista i plenament llibertària, sense dones explotades, sense cap ésser humà exclòs.


Per què cal fer vaga aquest 8M de 2022?

Fem vaga per visualitzar i acabar amb la discriminació que pateixen les dones en l’àmbit laboral pel fet de ser dones. Alguns exemples:

• La contractació a temps parcial per poder «conciliar» el treball fora i dins de casa

• Dificultat superior per accedir a un lloc de treball pel «risc» que es puguin quedar embarassades i/o haver de tenir cura de tercers.

• Salaris inferiors: les dones cobren un 23% menys que els homes.

• Salaris inferiors per aquelles feines atribuïdes històricament a les dones.

• Majors dificultats d’ascendir professionalment.

• Major taxa d’atur femení.

• Discriminació i maltracte al lloc de treball de les dones migrants i refugiades. sobretot treballs sense contracte ni seguretat social.

• Assetjament laboral pel fet de ser dones

Fem vaga perquè volem visualitzar i eliminar l’existència de la divisió sexual del treball: les dones realitzen dobles i triples jornades laborals fora però també dins de casa: tenint cura dels fills, dels més grans de la casa, d’aquells que es troben impossibilitats i necessiten suport el seu dia a dia, de les tasques domèstiques. de tot el que suposi cuidar i a sobre les dones migrants són molt sovint les que acaben realitzant aquestes tasques de cures en domicilis sense contracte ni seguretat social.

Fem vaga contra les violències masclistes a les que ens trobem sotmeses les dones. El passat 2021 han estat assassinades 44 dones. No només és violència això, aquesta és la més brutal, però diàriament les dones ens veiem sotmeses a violències pel judici al nostre cos, a la nostra conducta, per complir amb els cànons imposats per aquesta societat capitalista i patriarcal.

Si sóc home, què he de fer el 8M?

Fer vaga a la teva empresa: sigues solidari amb les teves companyes. En el cas que a la teva empresa hi hagués serveis mínims ordenats per la Generalitat, ofereix-te per a que no hi hagi cap dona a qui es negui el dret de vaga. Encarrega’t dels treballs de cures a casa o de logística de la vaga.

 

Aquí pots consultar les diferents concentracions o accions que hi haurà durant la jornada - > https://www.vagafeminista.cat/

Punt trobada CGT Barcelona per a la manifestació del 8M: 17.30h C/Aribau cantonada amb Plaça Universitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada