dimarts, 29 d’abril del 2014

1r. DE MAIG: DIA INTERNACIONAL DE LES TREBALLADORES



MANIFESTACIÓ DE CGT A BARCELONA:
1r. DE MAIG A LES 11 HORES. VIA LAIETANA / JAUME I


Si hi ha quelcom tan incommovible i rígid com la pedra és, sens dubte, la nostra classe política i els que ens governen, malgrat que no ens representen. Les recents mobilitzacions a Barcelona del 29 de març i les marxes a Madrid del 22 de març han estat tractades pels governs d’aquí i d’allà amb la coneguda recepta d’aquesta democràcia: desaparició dels mitjans de comunicació, ocultació de les reivindicacions, violència policial i detencions. Davant la raó, silenci i menyspreu; davant la protesta, repressió.

La classe política, els empresaris, els sindicalistes de estilogràfica i tertúlia televisiva, la banca i la delinqüència organitzada entorn dels parlaments i alcaldies, la justícia polititzada, la policia brutal i repressora, tots ells i alguns més, són el problema.

El moment actual és un moment de lluita i reivindicació. L’anarcosindicalisme no ha estat fent una altra cosa al llarg de la història; una història que té un punt de referència en el 1r de maig, commemoració dels fets ocorreguts a Chicago que es van endur la vida de les que lluitaven per la dignitat i els drets de la classe treballadora i a les que honrem en aquesta data, al costat de totes les que han donat la seva lluita i la seva sang per millorar les nostres condicions de vida, algunes dels quals segueixen enterrades a les cunetes d’aquest país, per mal de les consciències dels molt catòlics cardenals i ministres populars i convergents, devots de sagristia.

Davant la repressió, lluita. Aquesta és la nostra recepta davant la barbàrie capitalista i el discurs polític. Lluita a les empreses i als carrers, davant del sindicalisme pactista i claudicant i davant els qui exerceixen la violència uniformada. L’oligarquia i l’empresariat continuen abocant a les treballadores a la precarietat, l’atur i l’exclusió social. Mentre van dessagnant a la classe treballadora i es desmunten tots els béns i serveis públics, el capital i la banca prossegueixen amb l’espoli d’una riquesa que generem nosaltres amb la nostra feina.

La consciència social progressa i la unió de la lluita sindical i la lluita social és una necessitat ja que els enemics són els mateixos. Per això la CGT està implicada amb moviments socials combatius i assemblearis, per sumar des de la participació i la solidaritat.

La defensa dels drets és una de les causes per les quals la CGT sortirà al carrer l’1 de Maig i moltes vegades més al llarg del que resta d’any. Mirem al passat perquè estem convençuts que tenim futur i que el present és de totes les que lluiten per una societat d’iguals, per una societat llibertària en el nostre cas. Que la nostra lluita d’avui sigui el millor homenatge a la memòria de la classe obrera, i la garantia que la revolució social està cada dia més pròxima.

VISCA EL 1r DE MAIG, VISCA LA CGT, VISCA L’ANARCOSINDICALISME

divendres, 25 d’abril del 2014

28 d'abril: Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball


Les seves crisis ens emmalalteixen encara més:
no t’empassis el que sigui al teu lloc de treball !

La declaració dels Drets Universals de Nacions Unides de 1948 proclama el dret a la vida, al treball, a la salut i a un habitatge digne com drets fonamentals i inalienables de tots els éssers humans. Aquesta igualtat, proclamada també constitucionalment, en realitat no existeix i les desigualtats es converteixen en norma en aquests temps d’estafa social, denominada pels poderosos “crisi econòmica” o “recessió”. Per a la majoria de la població, tots aquest suposats drets no són altra cosa que paraules.

La sortida a la “crisi econòmica” s’està fent sobre dues potes fonamentals: una major precarització de les condicions d’ocupació i un empitjorament de les condicions de vida de la classe treballadora, tot desproveint-la de serveis públics essencials per a una bona salut.

Una treballadora precària -la temporalitat del seu contracte és una característica- és més vulnerable perquè ocupa amb major freqüència un lloc de treball amb pitjors condicions i es veu impel·lida a “empassar-se el que sigui”. La seva capacitat per exercir el dret de protecció a la salut es veu disminuïda, quan no anul·lada, per la fràgil seguretat jurídica del seu contracte i l’absoluta llibertat de l’empresari per desprendre’s d’ella. Això no només disciplina a la treballadora, sinó que li crea una consciència que li fa treballar en qualsevol condició i que fa augmentar l’accidentabilitat, la sinistralitat i les agressions a la salut mental.

Els col·lectius més joves es veuen immersos en la perplexitat d’un “sense futur i sense diners”. Les conseqüències són dissociacions, agressivitat, ansietat, depressions… En el cas de les treballadores de més edat la possibilitat de perdre l’ocupació i la certesa de no tornar a ingressar al mercat de treball, amb el conseqüent descens a les seves cotitzacions i, per tant, a la pensió també fan aparèixer les mateixes malalties.

La desigualtat de tracte ha crescut dramàticament a l’Estat Espanyol amb les polítiques “anti-crisi” dels governs i els poderosos. Les persones assalariades, excloses, pensionistes, joves, dones…, som cada vegada més pobres i les persones riques i poderoses, no han notat “les seves crisis” i han traslladat a la majoria de la població una pitjor salut laboral, social i mental.

Una bona salut és acabar amb aquest sistema, el Capitalisme. Ens hi va la Vida!